• Ingrediente și costuri totale (aproximativ 18 lei, pentru 6 porții):
Apă, 800 ml
Ștevie (proaspătă), 20 legături, 1500 grame – aproximativ 15 lei
Ceapă, 400 grame – 1 leu
Morcov, 250 grame – leu
Bulion, 2 linguri
Sare de mare neiodată, 1 linguriță
Pătrunjel și mărar
(Opțional: se poate adăuga orez).
• Valori nutriționale:
Calorii totale: 1099 kcal.
Proteine: 67 grame.
Carbohidrați: 189 grame.
Fibre: 78 grame.
Grăsimi nesaturate: 16 grame, din care Omega-3 (4%), Omega-6 (6%).
Vitamine și minerale: Calciu (205%), Cupru (225%), Fier (633%), Magneziu (313%), Mangan (1288%), Fosfor (234%), Potasiu (38%), Selenium (11%), Sodium (45% din legume + 150% din sarea neoidată), Zinc (105%), Vitamina A (3039%), Vitamina C (757%), Vitamina E (126%), Vitamina K (1629%), Vitamina B1 (90%), B2 (144%), B3 (44%) , B5 (41%), B6 (177%), Acid Folic (298%), Colină (51%); Total din doza zilnică minimă recomandată.
• Mod de preparare (Timp total de preparare 30 minute):
1. Se pune ceapa tăiată julien și morcovul cubulețe într-un vas împreună cu 800 ml de apă și se lasă la fiet pe aragaz 10 minute.
2. După care se adaugă ștevia tocată mărunt și 2 linguri de bulion (stevia este spălată, opărită și scursă de apă) și se bagă la cuptor pentru aproximativ 20 minute.
3. La final se adaugă ingredientele: sare, pătrunjel și mărar. Se poate servi cu murături. Poftă bună!