• Ingrediente și costuri totale (aproximativ 27 lei, pentru 2-4 porții):
Dovlecei, 1300 grame (din care rezultă 350 grame sub formă de paste) – 3 lei
Gălbiori (ciuperci), 250 grame – 10 lei
Roșii cherry, 300 grame – 3 lei
Caju (crude), 60 grame – 5 lei
Ceapă roșie, 100 grame
Usturoi, 15 grame
O legătură pătrunjel proaspăt
O linguriță de sare de mare neiodată
Două lingurițe de oregano
Două lingurițe de spirulină pulbere organică
Patru lingurițe de drojdie inactivă
• Valori nutriționale (per total):
Calorii: 630 kcal.
Proteine: 42 grame.
Carbohidrați: 87 grame.
Fibre: 28 grame.
Grăsimi nesaturate: 21.2 grame, din care Omega-3 (21%), Omega-6 (28%).
Grăsimi saturate: 3.8 grame.
Vitamine și minerale: Calciu (36%), Cupru (492%), Fier (277%), Magneziu (87%), Mangan (131%), Fosfor (185%), Potasiu (105%), Selenium (131%), Sodium (16% din vegetale + aproximativ 150% din sare de mare neiodată, Zinc (100%), Vitamina A (185%), Vitamina C (196%), Vitamina E (32%), Vitamina K (331%), Vitamina B1 (338%), B2 (263%), B3 (230%) , B5 (301%), B6 (170%), Acid Folic (199%), Colină (46%); Total din doza zilnică minimă recomandată.
• Mod de preparare paste din dovlecei zucchini (timp total de preparare: aproximativ 20 minute):
Se spală dovleceii, se curăţă si se taie fâșii cu ustensila de curăţat legume (eu am cumpărat-o din Carrefour la prețul de 8 lei).
• Mod de preparare sos (timp total de preparare: aproximativ 5 minute):
Se pune: caju, roșii cherry, usturoi, spirulina, sare, oregano și drojdia inactivă în blender până când compoziţia devine cremoasă, ca un sos. În final se adauga sosul peste „pastele” din dovlecei amestecate o ceapă roșie tocată mărunt alături de ciuperci – exact ca în imagine. Se consumă imediat pentru un gust deosebit și sănătos. Poftă bună!
Salut,
Nu am inteles ce se intampla cu ciupercile in reteta. Sunt fierte?
Merci
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Salut! Ciupercile sunt crude. Tot preparatul este crud.
ApreciazăApreciază
Ok. Merci
ApreciazăApreciază