Fasole verde cu broccoli și ciuperci

• Ingrediente și costuri totale (aproximativ 28 lei, pentru 6 porții):
Aproximativ 1200 ml de apă (3 pahare)
Fasole verde, 2000 grame – 10 lei
Broccoli, 1000 grame – 8 lei
Ciuperci, 1000 grame – 7 lei
2 căpățâni de usturoi – 2 lei
2 lingurițe de sare neiodată
2 lingurițe mărar
2 lingurițe pătrunjel
2 lingurițe oregano

• Valori nutriționale:
Calorii totale:
 1200 kcal.
Proteine: 78 grame.
Carbohidrati: 253 grame.
Fibre: 115 grame.
Grăsimi nesaturate: 13 grame, din care Omega-3 (145%), Omega-6 (28%).
Vitamine și minerale: Calciu (140%), Cupru (779%), Fier (488%), Magneziu (198%), Mangan (395%), Fosfor (313%), Potasiu (226%), Selenium (280%), Sodium (40% din legume + 300% din sarea neoidată), Zinc (177%), Vitamina A (907%), Vitamina C (866%), Vitamina E (151%), Vitamina K (1407%), Vitamina B1 (192%), B2 (484%), B3 (381%) , B5 (595%), B6 (329%), Acid Folic (440%), Colină (179%); Total din doza zilnică minimă recomandată.

fasole-cu

• Mod de preparare (Timp total de preparare 30 minute):
Se pun ciupercile tăiate feliuțe într-o cratiță împreună cu 3 pahare de apă și se lasă la fiert timp de 5 minute. După care se adaugă fasolea verde și se lasă la fiert pentru încă aproximativ 5 minute după care se adaugă broccoli și se bagă la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Cu 5 minute înainte să opriți focul la cuptor se adaugă usturoiul împreună cu oregano. La final se adaugă sare, mărar, pătrunjel. Poftă bună!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.