• Ingrediente și costuri totale (aproximativ 28 lei, pentru 6 porții):
Aproximativ 1200 ml de apă (3 pahare)
Fasole verde, 2000 grame – 10 lei
Broccoli, 1000 grame – 8 lei
Ciuperci, 1000 grame – 7 lei
2 căpățâni de usturoi – 2 lei
2 lingurițe de sare neiodată
2 lingurițe mărar
2 lingurițe pătrunjel
2 lingurițe oregano
• Valori nutriționale:
Calorii totale: 1200 kcal.
Proteine: 78 grame.
Carbohidrati: 253 grame.
Fibre: 115 grame.
Grăsimi nesaturate: 13 grame, din care Omega-3 (145%), Omega-6 (28%).
Vitamine și minerale: Calciu (140%), Cupru (779%), Fier (488%), Magneziu (198%), Mangan (395%), Fosfor (313%), Potasiu (226%), Selenium (280%), Sodium (40% din legume + 300% din sarea neoidată), Zinc (177%), Vitamina A (907%), Vitamina C (866%), Vitamina E (151%), Vitamina K (1407%), Vitamina B1 (192%), B2 (484%), B3 (381%) , B5 (595%), B6 (329%), Acid Folic (440%), Colină (179%); Total din doza zilnică minimă recomandată.
• Mod de preparare (Timp total de preparare 30 minute):
Se pun ciupercile tăiate feliuțe într-o cratiță împreună cu 3 pahare de apă și se lasă la fiert timp de 5 minute. După care se adaugă fasolea verde și se lasă la fiert pentru încă aproximativ 5 minute după care se adaugă broccoli și se bagă la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Cu 5 minute înainte să opriți focul la cuptor se adaugă usturoiul împreună cu oregano. La final se adaugă sare, mărar, pătrunjel. Poftă bună!