Piure de mazăre galbenă

• Ingrediente și costuri totale (aproximativ 8 lei, pentru 3-4 porții):
800 ml apă
Mazăre galbenă uscată (decojită), 1000 grame – 4 lei
Usturoi verde, 2 legături – 1 leu
Ceapă verde, 3 legături – 1,5 lei
Mărar proaspăt – o legătură
Piper alb măcinat – o linguriță
2 lingurițe sare de mare neiodată

• Valori nutriționale (per total):
Calorii:
 1282 kcal.
Proteine: 87 grame.
Carbohidrați: 227 grame.
Fibre: 110 grame.
Grăsimi nesaturate: 5 grame, din care Omega-3 (23%), Omega-6 (13%).
Vitamine și minerale: Calciu (24%), Cupru (215%), Fier (174%), Magneziu (98%), Mangan (197%), Fosfor (158%), Potasiu (89%), Selenium (21%), Sodium (4% din legume + 300% din sarea neoidată), Zinc (107%), Vitamina A (3%), Vitamina C (24%), Vitamina E (3%), Vitamina K (86%), Vitamina B1 (170%), B2 (51%), B3 (65%) , B5 (129%), B6 (66%), Acid Folic (172%), Colină (66%); Total din doza zilnică minimă recomandată.

cu-logo

• Mod de preparare (timp total de preparare: aproximativ 20 minute):
Se pune mazărea într-un vas cu apă și se lasă la înmuiat aproximativ 4 ore. După care se înlătură apa. Mazărea se pune într-un vas pe aragaz împreună cu 800 ml de apă și se lasă la fiert aproximativ 20 minute. Amestecați la final și adăugați mărarul, ceapa verde, usturoiul verde – tocate mărunt, plus sarea și piperul alb măcinat. Dacă doriți ca piureul să fie și mai fin și pufos puneți mazărea în blender sau folosiți mixerul. Vă dorim poftă bună!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.