• Ingrediente și costuri totale (aproximativ 8 lei, pentru 3-4 porții):
800 ml apă
Mazăre galbenă uscată (decojită), 1000 grame – 4 lei
Usturoi verde, 2 legături – 1 leu
Ceapă verde, 3 legături – 1,5 lei
Mărar proaspăt – o legătură
Piper alb măcinat – o linguriță
2 lingurițe sare de mare neiodată
• Valori nutriționale (per total):
Calorii: 1282 kcal.
Proteine: 87 grame.
Carbohidrați: 227 grame.
Fibre: 110 grame.
Grăsimi nesaturate: 5 grame, din care Omega-3 (23%), Omega-6 (13%).
Vitamine și minerale: Calciu (24%), Cupru (215%), Fier (174%), Magneziu (98%), Mangan (197%), Fosfor (158%), Potasiu (89%), Selenium (21%), Sodium (4% din legume + 300% din sarea neoidată), Zinc (107%), Vitamina A (3%), Vitamina C (24%), Vitamina E (3%), Vitamina K (86%), Vitamina B1 (170%), B2 (51%), B3 (65%) , B5 (129%), B6 (66%), Acid Folic (172%), Colină (66%); Total din doza zilnică minimă recomandată.
• Mod de preparare (timp total de preparare: aproximativ 20 minute):
Se pune mazărea într-un vas cu apă și se lasă la înmuiat aproximativ 4 ore. După care se înlătură apa. Mazărea se pune într-un vas pe aragaz împreună cu 800 ml de apă și se lasă la fiert aproximativ 20 minute. Amestecați la final și adăugați mărarul, ceapa verde, usturoiul verde – tocate mărunt, plus sarea și piperul alb măcinat. Dacă doriți ca piureul să fie și mai fin și pufos puneți mazărea în blender sau folosiți mixerul. Vă dorim poftă bună!