Supă de legume

• Ingrediente și costuri totale (aproximativ 30 lei, pentru 10 porții):
Morcov, 400 grame – 1 leu
Ceapă, 500 grame – 1 leu
Păstârnac, 200 grame – 1 leu
Ciuperci, 500 grame – 5.50 lei
Bame, 400 grame – 3.50 lei
Cartofi, 500 grame – 1 leu
Mazăre, 500 grame – 2.5 lei
Varză de bruxelles, 500 grame – 3.5 lei
Broccoli, 400 grame – 5 lei
Conopidă, 500 grame – 4 lei
Porumb, 100 grame
Pătrunjel și leuștean
2 lingurițe de sare neiodată

• Valori nutriționale:
Calorii totale:
 1910 kcal.
Proteine: 98 grame.
Carbohidrati: 406 grame.
Fibre: 113 grame.
Grăsimi nesaturate: 12 grame, din care Omega-3 (113%), Omega-6 (29%).
Vitamine și minerale: Calciu (135%), Cupru (625%), Fier (520%), Magneziu (218%), Mangan (510%), Fosfor (350%), Potasiu (250%), Selenium (175%), Sodium (71% din legume + 300% din sarea neoidată), Zinc (177%), Vitamina A (3090%), Vitamina C (967%), Vitamina E (109%), Vitamina K (1339%), Vitamina B1 (343%), B2 (322%), B3 (322%) , B5 (418%), B6 (467%), Acid Folic (457%), Colină (180%); Total din doza zilnică minimă recomandată.

supa-logo

• Mod de preparare (Timp total de preparare 45 minute):
Se pune ceapa, morcovul și păstârnacul tăiate mărunt în oală la fiert timp de 15 minute împreună cu 6 pahare de apă (2000 ml), după care se adaugă restul de legume: ciuperci (tăiate în 4), bame, cartofi (cubulețe), mazăre, porumb, varza de bruxelles, broccoli, conopida și se mai lasă la fiert timp de 30 de minute. La final se adaugă pătrunjelul, leușteanul și sarea neiodată. Poftă bună!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.