Cartoful este hrănitor şi bogat în fibre, în glucide (amidon), în vitamine şi minerale. Este, de asemenea, uşor de digerat. Are efect cicatrizant şi antiulcerant. Cartoful conţine numeroşi antioxidanţi, dintre care vitamina C, acizi fenolici şi flavonoide.
Mazarea, aceasta leguminoasa extrem de delicioasa, este bogata in vitaminele A, B1, B6, C si K. Boabele de mazare au un continut mare de fibre si unul redus de grasimi. In plus, sunt o sursa extraordinara de proteine.
Preparare: 5 minute | Gatire: 30 minute | Servire: 2 portii
Ingrediente:
- 400 grame de cartofi
- 300 grame de mazare
- patrunjel proaspat
- 1 lingurita sare
Mod de preparare:
-
Intr-un vas se adauga cartofii impreuna cu mazarea si se lasa la fiert timp de 30 de minute.
-
Se strecoara de apa, se adauga sarea si patrunjelul si se mixeaza pana se obtine o pasta.

Foarte interesanta combinatia! o sa o incerc si eu 🙂 Spor la bucatarit!
ApreciazăApreciat de 1 persoană