Piure de cartofi cu mazăre

Cartoful este hrănitor şi bogat în fibre, în glucide (amidon), în vitamine şi minerale. Este, de asemenea, uşor de digerat. Are efect cicatrizant şi antiulcerant. Cartoful conţine numeroşi antioxidanţi, dintre care vitamina C, acizi fenolici şi flavonoide.

Mazarea, aceasta leguminoasa extrem de delicioasa, care se regaseste in multe preparate romanesti, este bogata in vitaminele A, B1, B6, C si K. Boabele de mazare au un continut mare de fibre si unul redus de grasimi. In plus, sunt o sursa extraordinara de proteine, asa ca e bine sa le incluzi mai des in alimentatia ta.


Preparare: 5 minute | Gatire: 30 minute | Servire: 2 portii


Ingrediente:

  • 400 grame de cartofi
  • 300 grame de mazare
  • patrunjel proaspat
  • 1 lingurita sare

11-1

Mod de preparare:

  1. Intr-un vas se adauga cartofii impreuna cu mazarea si se lasa la fiert timp de 30 de minute.

  2. Se strecoara de apa, se adauga sarea si patrunjelul si se mixeaza pana se obtine o pasta.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.