Reteta de mujaddara provine in mod special din bucataria libaneza. Mujaddara este o reteta pe cat de simpla pe atat de savuroasa. Preparatul este la fel de bun cald, cat si rece.
In compozitia lintei verde se regasesc vitamine din complexul B, magneziu, zinc, potasiu si fier. In plus, lintea contine proteine in proportie de 25%.
Preparare: 10 minute | Gatire: 20 minute | Servire: 4-6 portii
Ingrediente:
- 200 grame de Winny linte verde 1 kg
- 200 grame de Panzani orez Basmati 500 g
- 3-4 cepe tocate julien
- 400 ml de apa
- 3 linguri de ulei
- 1 varf lingurita de coriandru
- 1 lingurita de boia dulce afumata
- 2 lingurite de delikat
- 1 foaie de dafin
Comandă de acasă tot ce ai nevoie de pe cora.ro!
Mod de preparare:
-
Intr-o oala turnati 400 ml de apa. Puneti orezul si lintea verde sa fiarba timp de 20 minute, impreuna cu condimentele. Amestecati din cand in cand.
-
Intre timp intr-o tigaie se caleste ceapa taiata julien cu 3 linguri de ulei pana cand devine aurie.
-
La final adaugati ceapa calita deasupra.

Ahhh… Iubesc mancarea asiatica! Suna foarte bine!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Arata foarte bine, idee excelenta pentru zilele de post ! 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Salutare.Din nevoie ori ,,ne……voie” am ales drumul mult controversatului vegan. Am descoperit si eu ca multi altii minunatele condimente asiatice pe care le combin in realizarea unor meniuri care ma incanta zi de zi. Combinate cu retete mediteraneene desigur.Blogul tau o sa ma ajute sa -mi completez momentele fara inspiratie culinara.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Sună foarte bine, o voi încerca, cu siguranță!
ApreciazăApreciază