Mujaddara, orez cu linte și ceapă caramelizată

Reteta de mujaddara provine in mod special din bucataria libaneza. Mujaddara este o reteta pe cat de simpla pe atat de savuroasa. Preparatul este la fel de bun cald, cat si rece.

In compozitia lintei verde se regasesc vitamine din complexul B, magneziu, zinc, potasiu si fier. In plus, lintea contine proteine in proportie de 25%.


Preparare: 10 minute | Gatire: 20 minute | Servire: 4-6 portii


Ingrediente:

Comandă de acasă tot ce ai nevoie de pe cora.ro!

s1

Mod de preparare:

  1. Intr-o oala turnati 400 ml de apa. Puneti orezul si lintea verde sa fiarba timp de 20 minute, impreuna cu condimentele. Amestecati din cand in cand.

  2. Intre timp intr-o tigaie se caleste ceapa taiata julien cu 3 linguri de ulei pana cand devine aurie.

  3. La final adaugati ceapa calita deasupra.

4 comentarii

  1. Salutare.Din nevoie ori ,,ne……voie” am ales drumul mult controversatului vegan. Am descoperit si eu ca multi altii minunatele condimente asiatice pe care le combin in realizarea unor meniuri care ma incanta zi de zi. Combinate cu retete mediteraneene desigur.Blogul tau o sa ma ajute sa -mi completez momentele fara inspiratie culinara.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.