• Ingrediente și costuri totale (aproximativ 35 lei, pentru 10 porții):
Aproximativ 1600 ml de apă (4 pahare)
Mazăre, 2500 grame – 12 lei
Ciuperci, 1500 grame – 15 lei
Ceapă (5, 6), 1000 grame – 1,5 lei
Morcov (5), 500 grame – 1 leu
Țelină, 250 grame – 1 leu
Ardei capia (2), 200 grame – 2,5 lei
4 linguri bulion de roșii
2 lingurițe de sare neiodată
Mărar și pătrunjel
• Valori nutriționale:
Calorii totale: 3200 kcal.
Proteine: 195 grame.
Carbohidrati: 623 grame.
Fibre: 163 grame.
Grăsimi nesaturate: 18 grame, din care Omega-3 (58%), Omega-6 (52%).
Vitamine și minerale: Calciu (122%), Cupru (1363%), Fier (991%), Magneziu (255%), Mangan (551%), Fosfor (586%), Potasiu (266%), Selenium (405%), Sodium (164% din legume + 300% din sarea neoidată), Zinc (333%), Vitamina A (5064%), Vitamina C (913%), Vitamina E (87%), Vitamina K (698%), Vitamina B1 (797%), B2 (623%), B3 (726%) , B5 (810%), B6 (580%), Acid Folic (561%), Colină (234%); Total din doza zilnică minimă recomandată.
• Mod de preparare (Timp total de preparare 45 minute):
Se pune ceapa tăiată julien, morcovul, țelina și ardeiul capia tăiate cubulețe într-o cratiță împreună cu 4 pahare de apă și se lasă la fiert timp de 15 minute. După care se adaugă ciupercile și bulionul de roșii, și se lasă la fiert pentru încă aproximativ 10 minute după care se adaugă și mazărea și se bagă la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. La final se adaugă sarea și verdeața (mărar și pătrunjel). Poftă bună!