• Ingrediente și costuri totale (aproximativ 25 lei, pentru 10 porții):
Aproximativ 1600 ml de apă (4 pahare)
Sfeclă roșie, 3000 grame – 4 lei
Ceapă, 2000 grame – 3 lei
Cartofi, 1000 grame – 2 lei
Morcov, 1000 grame – 2 lei
Țelină, 1000 grame – 2,5 lei
Rădăcină pătrunjel, 700 grame – 6 lei
Granule de soia nemodificată genetic (bio), 200 grame – 2 lei
Bulion (5 linguri), 250 grame – 2 lei
O legătură pătrunjel proaspăt
2 lingurițe de sare neiodată
2 lingurițe de mărar uscat
• Valori nutriționale:
Calorii totale: 4200 kcal.
Proteine: 172 grame.
Carbohidrati: 833 grame.
Fibre: 188 grame.
Grăsimi nesaturate: 44 grame, din care Omega-3 (145%), Omega-6 (121%).
Vitamine și minerale: Calciu (280%), Cupru (870%), Fier (1208%), Magneziu (488%), Mangan (944%), Fosfor (613%), Potasiu (608%), Selenium (159%), Sodium (289% din legume + 300% din sarea neoidată), Zinc (323%), Vitamina A (6970%), Vitamina C (1100%), Vitamina E (158%), Vitamina K (4700%), Vitamina B1 (358%), B2 (373%), B3 (290%) , B5 (406%), B6 (580%), Acid Folic (1060%), Colină (180%); Total din doza zilnică minimă recomandată.
• Mod de preparare (Timp total de preparare 45 minute):
Se pune ceapa tăiată julien, morcovul, țelina și rădăcina de pătrunjel tăiate cubulețe într-o cratiță împreună cu 4 pahare de apă și se lasă la fiert timp de 15 minute. După care se adaugă sfecla roșie tăiată tot cubulețe și se lasă la fiert pentru încă aproximativ 10 minute după care se adaugă cartofii tăiați tot cubulețe și granulele de soia și se bagă la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Cu 5 minute înainte să opriți focul la cuptor se adaugă bulionul de roșii. La final se adaugă sarea și verdeața (mărar și pătrunjel). Poftă bună!