Supă de dovlecei cu cartofi și fasole verde

• Ingrediente și costuri totale (aproximativ 20 lei, pentru 8 porții):
Apă, 2500 ml
Dovlecei, 1500 grame  – 7 lei
Cartofi, 1000 grame – 2,5 lei
Fasole verde, 1000 grame – 3 lei
Țelină, 250 grame – 1 leu
Ceapă, 500 grame – 1 leu
Morcov, 300 grame – 1 leu
Ardei capia, 130 grame – 1 leu
Roșii, 450 grame – 2,5 lei
2 lingurițe sare de mare neiodată
Pătrunjel și leuștean uscat (de preferat proaspete)

• Valori nutriționale:
Calorii totale:
 1830 kcal.
Proteine: 71 grame.
Carbohidrați: 411 grame.
Fibre: 97 grame.
Grăsimi nesaturate: 12 grame, din care Omega-3 (169%), Omega-6 (26%).
Vitamine și minerale: Calciu (138%), Cupru (452%), Fier (461%), Magneziu (247%), Mangan (456%), Fosfor (311%), Potasiu (321%), Selenium (38%), Sodium (46% din legume + 300% din sarea neoidată), Zinc (180%), Vitamina A (2822%), Vitamina C (915%), Vitamina E (110%), Vitamina K (329%), Vitamina B1 (234%), B2 (201%), B3 (216%) , B5 (276%), B6 (525%), Acid Folic (287%), Colină (124%); Total din doza zilnică minimă recomandată.

supa-logo

• Mod de preparare (Timp total de preparare 30 minute):
1. Se pune ceapa, morcovul, țelina și ardeiul într-un vas împreună cu un 1000 ml de apă și se lasă pe aragaz timp de 10 minute.
2. După care se adaugă dovlecelul cubulețe, fasolea verde și cartofii tot cubulețe împreună cu restul de apă (1500 ml) și se lasă la fiert încă 15-20 minute.
3. La final se adaugă ingredientele: sarea, pătrunjelul și leușteanul. Poftă bună!

Reclame

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.