Supă cremă de morcovi

• Ingrediente și costuri totale (aproximativ 4-5 lei, pentru 4 porții):
800 ml apă (4 căni)
500 grame de morcovi – 1 leu
200 grame de cartofi (1 cartof) – 0.30 lei
100 grame de ceapă (1 ceapă) – 0.20 lei
30 grame de țelină (1 felie de țelină) – 0.50 lei
1/2 linguriță de piper negru măcinat
1 linguriță sare neiodată de mare (se găsește la magazinele de tip plafar)
Pătrunjel proaspăt – 1 leu

22

• Valori nutriționale (per total):
Calorii totale:
390 kcal.
Proteine: 9 grame.
Carbohidrati: 90 grame.
Fibre: 23 grame.
Grăsimi: 1.5 grame (din care 0.3 grame grăsimi saturate), Omega-3 (3%) și Omega-6 (5%).
Vitamine și minerale: Calciu (23%), Cupru (56%), Fier (68%), Magneziu (31%), Mangan (69%), Fosfor (51%), Potasiu (54%), Selenium (9%), Sodium (99% din care 78% din sarea neoidată), Zinc (26%), Vitamina A (2840%), Vitamina C (54%), Vitamina E (36%), Vitamina K (69%), Vitamina B1 (43%), B2 (28), B3 (38%) , B5 (47%), B6 (116%), Acid Folic (24%), Colină (17%); Valori nutriționale (%) totale din doza zilnică minimă recomandată.

• Mod de gătire/preparare (timp total aproximativ 30 minute):
Legumele se taie cubulețe si se pun într-o oală împreună cu 800 ml de apă (4 căni) și se lasă la fier timp de aproximativ 25 minute. După care aveți nevoie de un blender în care adăugați legumele și apa, împreună cu 1 linguriță de sare. Se blenduiesc până se obține o cremă foarte fină. Se servește caldă, pe deasupra se pune piper măcinat și pătrunjel proaspăt.

 

Reclame

Un gând despre ”Supă cremă de morcovi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.