• Ingrediente și costuri totale (aproximativ 18 lei, pentru 6 porții):
Apă, 2500 ml
Fasole păstăi galbenă, 1000 grame – 5,5 lei
Apio (frunze de țelină), 500 grame – 3,5 lei
Mazăre, 300 grame – 2 lei
Morcov, 300 grame – 1 leu
Ceapă, 300 grame – 1 leu
Roșii proaspete (tocate), 300 grame – 2,5 lei
Ardei capia, 150 grame – 1,5 lei
O legătură de pătrunjel și una de leuștean
2 lingurițe sare de mare neiodată
• Valori nutriționale:
Calorii totale: 1269 kcal.
Proteine: 61 grame.
Carbohidrați: 251 grame.
Fibre: 81 grame.
Grăsimi nesaturate: 7 grame, din care Omega-3 (78%), Omega-6 (19%).
Vitamine și minerale: Calciu (114%), Cupru (265%), Fier (337%), Magneziu (142%), Mangan (284%), Fosfor (179%), Potasiu (159%), Selenium (48%), Sodium (85% din legume + 300% din sarea neoidată), Zinc (96%), Vitamina A (2403%), Vitamina C (536%), Vitamina E (90%), Vitamina K (760%), Vitamina B1 (240%), B2 (179%), B3 (131%) , B5 (102%), B6 (236%), Acid Folic (250%), Colină (87%); Total din doza zilnică minimă recomandată.
• Mod de preparare (Timp total de preparare 30 minute):
Se adaugă ceapa, morcovul și ardeiul tocate intr-un vas împreună cu 1000 ml de apă și se lasă la fiert pentru aproximativ 15 minute. După care se adaugă mazărea, fasolea păstăi, apio împreună cu înca 1500 ml de apă și se mai lasă încă 25 minute. La final se adaugă pătrunjelul, leușteanul împreună cu sarea și se amestecă puțin. Poftă bună!
Ce apio?!Sunt frunzele de telina,daca tot scrieti in romana macar faceti-o pana la capat!
ApreciazăApreciază
S-a rezolvat! 🙂 Mulțumim de feedback 🙂
ApreciazăApreciază