Supă de sfeclă roșie cu broccoli

• Ingrediente și costuri totale (aproximativ 21 lei, pentru 8 porții):
Aproximativ 3000 ml de apă
Sfeclă roșie (5 sfecle), 1600 grame – 3 lei
Broccoli, 1000 grame – 8 lei
4 morcovi, 350 grame – 1 leu
1 păstârnac, 100 grame – 1 leu
Țelină, 500 grame – 1 leu
Cartofi, 800 grame – 1,5 lei
2 roșii, 400 grame – 2 lei
Ghimbir, 40 grame – 1 leu
2 lingurițe de sare neiodată
O legătură de pătrunjel
O lingură de leuștean uscat (de preferat proaspăt).

• Valori nutriționale:
Calorii totale:
 2150 kcal.
Proteine: 89 grame.
Carbohidrati: 466 grame.
Fibre: 98 grame.
Grăsimi nesaturate: 10 grame, din care Omega-3 (45%), Omega-6 (14%).
Vitamine și minerale: Calciu (171%), Cupru (390%), Fier (464%), Magneziu (198%), Mangan (456%), Fosfor (334%), Potasiu (328%), Selenium (78%), Sodium (115% din legume + 300% din sarea neoidată), Zinc (164%), Vitamina A (2881%), Vitamina C (1182%), Vitamina E (198%), Vitamina K (980%), Vitamina B1 (363%), B2 (182%), B3 (218%) , B5 (311%), B6 (710%), Acid Folic (494%), Colină (97%); Total din doza zilnică minimă recomandată.

r1

• Mod de preparare (Timp total de preparare 45 minute):
Se pune ceapa, păstârnacul, țelina, morcovul (tocate mărunt) în oală și se lasă la fiert împreună cu 500 ml de apă pentru aproxmativ 15 minute. După care se adaugă broccoli, sfecla roșie (cubulețe), cartofii (cubulețe), roșiile tocate și ghimbirul (răzuit) împreună cu restul de apă (2500 ml) și se lasă la fiert încă aproximativ 40 de minute. La final se adaugă pătrunjelul și leușteanul. Costurile și valorile nutriționale sunt estimative. Poftă bună!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.