Pilaf de quinoa cu legume

Quinoa se prepara asemanator orezului, doar ca timpul de fierbere se reduce la jumatate, este gustoasa si usor de digerat. Este incredibil de bogata in proteine ​​si fibre si contine toti aminoacizii esentiali de care corpul are nevoie. In plus, este o optiune buna pentru persoanele care au intoleranta la gluten.

Quinoa contine grasimi bune, cu un raport optim intre Omega-6 si Omega-3. Acizii grasi din quinoa sustin imunitatea, dar si sanatatea creierului si a sistemului cardiovascular.


Preparare: 10 minute | Gatire: 30 minute | Servire: 4 portii


Ingrediente:

  • 250 grame de quinoa de la SanoVita
  • 250 grame de ciuperci
  • 1 ceapa tocata
  • 1 morcov ras
  • 1 radacina de patrunjel ras
  • 1 ardei rosu tocat
  • 2 linguri ulei, 1 lingurita boia dulce, 1 lingurita de sare, un varf de lingurita de piper
  • 1 legatura patrunjel tocat

2

Mod de preparare:

  1. Se spala quinoa. Se pune la fiert timp de 15 minute impreuna cu 3 pahare de apa.

  2. Se pun ceapa, morcovul, ardeiul, ciupercile impreuna cu condimentele si uleiul in tigaie si se calesc timp de 15 minute cu 1 cana mica de apa.

  3. Se adauga quinoa si se amesteca.

  4. La final se presara patrunjel.

1

Publicitate

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.