• Ingrediente și costuri totale (aproximativ 4 lei, pentru 2 porții):
Apă, 350 ml
Cartofi, 500 grame – 1 leu
Morcovi, 150 grame – 0,5 lei
Ceapă roșie, 150 grame – 0,5 lei
Ardei gras roșu, 100 grame – 1,5 lei
1 linguriță de sare neiodată
1 linguriță de usturoi pudră
1 linguriță de pătrunjel uscat
• Valori nutriționale:
Calorii totale: 520 kcal.
Proteine: 12 grame.
Carbohidrați: 123 grame.
Fibre: 20 grame.
Grăsimi nesaturate: 1,1 grame, din care Omega-3 (7%), Omega-6 (3%).
Vitamine și minerale: Calciu (23%), Cupru (115%), Fier (130%), Magneziu (54%), Mangan (92%), Fosfor (76%), Potasiu (82%), Selenium (10%), Sodium (10% din legume + 150% din sarea neoidată), Zinc (50%), Vitamina A (962%), Vitamina C (304%), Vitamina E (30%), Vitamina K (30%), Vitamina B1 (52%), B2 (39%), B3 (57%) , B5 (67%), B6 (174%), Acid Folic (27%), Colină (26%); Total din doza zilnică minimă recomandată.
• Mod de preparare (Timp total de preparare 25 minute):
Piure de cartofi cu legume, cremos, fin, pufos, făcut puțin diferit de rețeta clasică, dar minunat de gustos! Cartofii, morcovul, ceapa și ardeiul gras roșu se taie cubulețe și se pune împreună cu 350 ml de apă într-un vas și se lasă pe aragaz la fiert timp de 25 minute. Se adaugă sarea, usturoiul și pătrunjelul și se amestecă cu mixerul până se obține o pastă. Se poate face și la blender mult mai fin, noi am preferat mixerul. Asta este tot! Rapid, simplu, ieftin, gustos, hrănitor și sănătos! Poftă bună!
Este incredibil ca o voi face în casa mea
ApreciazăApreciat de 1 persoană