• Ingrediente și costuri totale (aproximativ 29 lei, pentru 6 porții):
Apă, 800 ml
Vinete, 2000 grame – 11 lei
Ceapă, 1000 grame – 2 lei
Morcov, 500 grame – 2 lei
Roșii, 500 grame – 5 lei
Ardei gras roșu, 500 grame – 6 lei
O legătură de pătrunjel și una de mărar – 1 leu
2 lingurițe sare de mare neiodată
• Valori nutriționale:
Calorii totale: 1475 kcal.
Proteine: 42 grame.
Carbohidrați: 366 grame.
Fibre: 93 grame.
Grăsimi nesaturate: 10 grame, din care Omega-3 (32%), Omega-6 (25%).
Vitamine și minerale: Calciu (61%), Cupru (291%), Fier (153%), Magneziu (112%), Mangan (233%), Fosfor (134%), Potasiu (136%), Selenium (28%), Sodium (27% din legume + 300% din sarea neoidată), Zinc (106%), Vitamina A (3484%), Vitamina C (1217%), Vitamina E (153%), Vitamina K (139%), Vitamina B1 (219%), B2 (84%), B3 (125%) , B5 (92%), B6 (410%), Acid Folic (153%), Colină (66%); Total din doza zilnică minimă recomandată.
• Mod de preparare (Timp total de preparare 40 minute):
Se adaugă ceapa, morcovul, ardeiul și vinetele tăiate cubulețe într-un vas împreuna cu 800 ml de apă (2 pahare) și se bagă la cuptor pentru aproximativ 40 minute. Cu 10 minute înainte se adaugă și roșiile decojite tăiate cubulețe. La final se adaugă pătrunjelul și mărarul tocate mărunt împreună cu 2 lingurițe de sare și se amestecă. Simplu, gustos și sănătos! Poftă bună!