• Ingrediente și costuri totale (aproximativ 37 lei, pentru 3-6 porții):
Aproximativ 800 ml de apă (2 pahare)
6 dovlecei rotunzi, 600 grame (fără miez) – 13 lei
Năut, 400 grame – 6 lei
Broccoli, 300 grame – 5 lei
3 roșii, 300 grame – 2 lei
2 ardei roșu capia, 200 grame – 3 lei
Semințe chia, 100 grame – 2,5 lei
Salată valeriană, 100 grame – 4 lei
O legătură de pătrunjel – 1 leu
1 linguriță de sare neiodată de mare
• Valori nutriționale (per total):
Calorii totale: 1513 kcal.
Proteine: 76 grame.
Carbohidrati: 228 grame.
Fibre: 97 grame.
Grăsimi nesaturate: 43 grame, din care Omega-3 (1248%), Omega-6 (73%).
Vitamine și minerale: Calciu (133%), Cupru (375%), Fier (464%), Magneziu (224%), Mangan (426%), Fosfor (322%), Potasiu (133%), Selenium (153%), Sodium (19% din legume + 150% din sarea neoidată), Zinc (152%), Vitamina A (1023%), Vitamina C (891%), Vitamina E (108%), Vitamina K (1382%), Vitamina B1 (130%), B2 (92%), B3 (109%) , B5 (136%), B6 (324%), Acid Folic (379%), Colină (96%); Total din doza zilnică minimă recomandată.
• Mod de preparare (timp total de preparare 50 minute):
Într-un vas împreună cu 400 ml de apă se adaugă năutul (prefiert, conservat, din cutie), broccoli, roșiile, ardeiul capia, salata valeriană, semințele și o linguriță de sare neiodată de mare. Se lasă la fiert pe aragaz aproximativ 20 minute. După care se adaugă în compoziție si pătrunjelul și se umple dovleceii. După care se asează într-un bol de sticlă și se bagă la cuptor împreună cu 400 ml de apă pentru aproximativ 30 minute. Este o rețetă simplă, sănătoasă și gustoasă, ca întotdeauna!