Vinete Parmigiana

Simply Vegan Delight îți pune la dispoziție preparate fără carne, lactate și ouă.


Pregătire: 20 minute Gătire: 45 minutePorții: 5-6


Ingrediente:

  • 2 vinete
  • 200 grame cascaval vegan
  • pesmet
  • făină
  • semințe de in măcinate (am folosit Gălbenuș vegan bio MyEy de pe GoVeggie.ro) Aplică codul „simplyvegandelight” pentru 10% discount
  • ceapă verde
  • busuioc proaspăt
  • oregano proaspăt
  • rozmarin proaspăt
  • cimbru proaspăt
  • Sos marinara: 800 grame rosii tocate (sau la conservă) , 6 căței de usturoi (dați prin răzătoare), 1/2 linguriță de piper, 1/2 linguriță de boia iute, 1 linguriță de sare, 2 linguri ulei de măsline, busuioc proaspăt , oregano proaspăt. Este un sos pe bază de tomate. Perfect pentru bucatele din bucătăria italienească – paste, pizza, pâine cu usturoi, focaccia etc.

3

Mod de preparare Sos Marinara

  1. Încinge uleiul de măsline într-o cratiță. Adaugă usturoiul amestecând continuu 1 minut. Adaugă roșiile tocate, sare, oregano, busuioc, piper, praf de ardei iute și amestecă din nou. Redu focul la mediu și lasă-l așa pentru încă 15-20 minute.

2

Mod de preparare Vinete Parmigiana

  1. Preincalzeste cuptorul.

  2. Pregătește 3 boluri, unul cu făină, altul cu pesmet, iar al treilea cu semințele de in măcinate amestecate cu apă (eu am folosit 30 grame de Gălbenuș vegan bio MyEy cu 120 ml de apă de pe GoVeggie.ro).

  3. Trece fiecare felie de vânătă prin făină, după care prin bolul cu semințele de in, iar la final prin pesmet.

  4. Unge cu ulei o tavă și asează feliile de vânătă și coace-le 25 de minute, până sunt aurii și puțin crocante.

  5. Într-un vas de yena se pune 1/3 sos de marinara. Se presară rozmarin, busuioc, oregano și cimbru. După care se așează un strat de vinete, peste ele se pune 1/3 sos de mariana.

  6. Apoi se adauga un alt strat de felii de vânătă, după care cascaval vegan, 1/3 sos de mariana și din nou se presară rozamarin, busuioc, oregano și cimbru.

  7. Acoperă vasul cu folie de aluminiu și las-o la cuptor aproximativ 20-25 minute.

  8. La final presară ceapă verde și servește!

1

Publicitate

4 comentarii

  1. Poți a ști? Fac niște sarmale de post de nici nu zici că n-au carne, o fasole făcăluită cu usturoi de n-a mâncat neam de neamul tău 🙂 și niște mucenici de se topesc în gură.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.