Mancare de fasole verde cu usturoi

• Ingrediente și costuri totale (aproximativ 13 lei pentru 4 porții de 500 grame):
Fasole verde congelată, 2 kg – 9 lei
Usturoi, 3 căpățâni – 3 lei
O legătură de pătrunjel
2 lingurițe de sare roz de Himalaya neiodată

• Valori nutriționale:
Calorii totale:
 560 kcal.
Proteine: 30 grame.
Carbohidrati: 129 grame.
Fibre: 60 grame.
Grăsimi nesaturate: 4 grame, din care Omega-3 (70%), Omega-6 (6%).
Vitamine și minerale: Calciu (94%), Cupru (142%), Fier (180%), Magneziu (105%), Mangan (270%), Fosfor (93%), Potasiu (78%), Selenium (21%), Sodium (1% din legume + 300% din sarea neoidată), Zinc (54%), Vitamina A (391%), Vitamina C (102%), Vitamina E (8%), Vitamina K (230%), Vitamina B1 (68%), B2 (148%), B3 (58%), B5 (30%), B6 (102%), Acid Folic (124%), Colină (59%); Total din doza zilnică minimă recomandată.

• Mod de preparare (Timp total de preparare 20 minute):
Se adaugă fasolea verde congelată într-o oală, se adaugă 2 căni de apă (500 ml) și se lasă la fiert pentru aproximativ 15 minute, după care se adaugă 2 lingurițe de sare, legătura de pătrunjel împreună cu usturoiul tocat mărunt și se mai lasă pe aragaz încă 5 minute. Porftă bună! Este foarte ușor și rapid de făcut, este foarte gustoasă!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.