• Ingrediente și costuri totale (aproximativ 16 lei, pentru 3 porții):
Apă, 350 ml
Năut, 500 grame – 6 lei
Ceapă, 500 grame – 1 leu
Ardei capia, 150 grame – 1 leu
Morcovi, 300 grame – 1 leu
Roșii, 500 grame – 4 lei
Usturoi (8 căței), 25 grame – 1 leu
1 linguriță oregano
1 linguriță sare de mare neiodată
1 linguriță boia iute
1 linguriță pătrunjel uscat (condimentele, de preferat proaspete)
1 linguriță cimbru
• Valori nutriționale:
Calorii totale: 1320 kcal.
Proteine: 63 grame.
Carbohidrați: 251 grame.
Fibre: 60 grame.
Grăsimi nesaturate: 15 grame, din care Omega-3 (21%), Omega-6 (49%).
Vitamine și minerale: Calciu (56%), Cupru (305%), Fier (270%), Magneziu (104%), Mangan (336%), Fosfor (197%), Potasiu (112%), Selenium (60%), Sodium (23% din legume + 150% din sarea neoidată), Zinc (105%), Vitamina A (1962%), Vitamina C (484%), Vitamina E (67%), Vitamina K (78%), Vitamina B1 (109%), B2 (39%), B3 (67%) , B5 (75%), B6 (233%), Acid Folic (277%), Colină (67%); Total din doza zilnică minimă recomandată.
• Mod de preparare (Timp total de preparare 35 minute):
1. Se pune ceapa tocată julien, morcovul și ardeiul cubulețe într-un vas împreună cu un pahar de apă (350 ml) și se lasă pe aragaz timp de 10 minute.
2. După care se adaugă năutul (lăsat peste noapte în apă) scurs de apă și se mai lasă pe aragaz timp de 25 minute.
3. Cu 10 minute înainte se adaugă și roșiile tocate mărunt.
4. Cu 5 minute înainte se adaugă și usturoiul tocat mărunt.
5. La final se adaugă ingredientele: oregano, sare, boia iute, pătrunjel, cimbru și se amestecă. Poftă bună!