Mâncărică de mazăre cu sfeclă roșie

• Ingrediente și costuri totale (aproximativ 15 lei, pentru 4 porții):
Apă, 1000 ml
Mazăre, 1500 grame – 12 lei
Sfeclă roșie, 1000 grame – 1,5 lei
Ceapă, 1000 grame – 2 lei
Morcov, 300 grame – 1 leu
O legătură de pătrunjel
2 lingurițe sare de mare neiodată

• Valori nutriționale:
Calorii totale:
 2210 kcal.
Proteine: 114 grame.
Carbohidrați: 451 grame.
Fibre: 101 grame.
Grăsimi nesaturate: 8 grame, din care Omega-3 (34%), Omega-6 (24%).
Vitamine și minerale: Calciu (90%), Cupru (355%), Fier (458%), Magneziu (199%), Mangan (439%), Fosfor (320%), Potasiu (173%), Selenium (66%), Sodium (151% din legume + 300% din sarea neoidată), Zinc (172%), Vitamina A (3111%), Vitamina C (292%), Vitamina E (34%), Vitamina K (375%), Vitamina B1 (463%), B2 (199%), B3 (209%) , B5 (122%), B6 (335%), Acid Folic (499%), Colină (117%); Total din doza zilnică minimă recomandată.

• Mod de preparare (Timp total de preparare 45 minute):
Se adaugă ceapa tăiată julien și morcovul cubulețe intr-un vas împreună cu 1000 ml de apă și se lasă la fiert pentru aproximativ 15 minute. După care se adaugă mazărea și sfecla roșie tăiată și ea cubulețe și se bagă la cuptor pentru aproximativ 30 minute. La final se adaugă pătrunjelul împreună cu sarea și se amestecă puțin. Este un preparat dulce, care satisface papilele gustative, chiar dacă sodiul este prezent în cantitate mai mare față de alte preparate făcute de noi. Poftă bună!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.