• Ingrediente:
5 Broccoli, aproximativ 2500 grame.
3 ardei capia, 300 grame.
8 cepe, 900 grame.
Ciuperci, 350 grame.
Roșii sau pulpă de roșii la cutie, 500 grame.
2 linguri de bulion de ardei sau roșii.
Morcovi, 350 grame. (Sau mix la punga, congelate.)
Conopida, 350 grame. (Sau mix la punga, congelate.)
3 foi de dafin.
1 legătură de pătrunjel.
3 lingurițe de sare (30 gr.)
Se mai pot adăuga și alte condimente în funcție de gustul fiecăruia.
• Mod de preparare:
Se adaugă ceapa, ardeiul capia, morcovul și ciupercile împreună cu o cană de apă (250 ml) sa se calească pentru aproximativ 20 minute. Între timp se pune pe foc și broccoli împreună cu 2 căni de apă (500 ml) și se lasă la fiert pentru aproximativ 20 de minute. După ce toate legumele au fiert 20 de minute, se amestecă (se pune ceapa, ardeiul, morcovul și ciupercile peste broccoli), se adaugă o cutie de pulpă de roșii sau direct roșii proaspete tocate (500 grame); se adaugă 3 lingurițe de sare neiodată, 2 linguri de bulion de roșii sau ardei, 3 foi de dafin și o legătură de pătrunjel. După care se bagă la cuptor, la foc mic și se lasă pentru aproximativ 30 minute. Poftă bună!