• Ingrediente și costuri totale (aproximativ 21 lei pentru 6 porții de 500 grame):
Spanac congelat, 2 kg – 13 lei
Usturoi, 4 căpățâni – 4 lei
6 cepe mari, 1kg – 1,5 lei
4 morcovi, 500 grame – 1 leu
O legătură de pătrunjel – 1 leu
1 linguriță sare de mare neiodată
• Valori nutriționale:
Calorii totale: 1400 kcal.
Proteine: 105 grame.
Carbohidrati: 263 grame.
Fibre: 105 grame.
Grăsimi nesaturate: 20 grame, din care Omega-3 (490%), Omega-6 (5%).
Vitamine și minerale: Calciu (382%), Cupru (464%), Fier (579%), Magneziu (474%), Mangan (796%), Fosfor (236%), Potasiu (203%), Selenium (281%), Sodium (172% din legume + 150% din sarea neoidată), Zinc (144%), Vitamina A (10880%), Vitamina C (206%), Vitamina E (518%), Vitamina K (9270%), Vitamina B1 (223%), B2 (327%), B3 (97%), B5 (100%), B6 (475%), Acid Folic (691%), Colină (123%); Total din doza zilnică minimă recomandată.
• Mod de preparare (Timp total de preparare 40 minute):
Se adaugă ceapa tăiată fâșii lungi (julien), morcovul cubulețe, se adaugă 2 căni de apă (500 ml) și se lasă la fiert pe aragaz timp de 10 minute. După care se adaugă spanacul congelat și se bagă la cuptor (foc moderat) timp de 30 de minute. Usturoiul tocat, pătrunjelul și sarea se adaugă la sfârșit cu 5 minute înainte de a scoate cratița de la cuptor. Porftă bună! Este foarte ușor și rapid de făcut, este foarte gustoasă!