Spanac cu ciuperci și orez

• Ingrediente și costuri totale (aproximativ 23 lei, pentru 4 porții):
Aproximativ 400 ml apă (1 pahar)
Spanac, 1500 grame – 14 lei
Ciuperci champignon, 1000 grame – 5 lei
4 cepe, 500 grame – 1,5 lei
4 morcovi, 500 grame – 1 leu
Orez bun integral, 60 grame
2 lingurițe de sare neiodată
O legătură de pătrunjel

• Valori nutriționale:
Calorii totale:
 1250 kcal.
Proteine: 95 grame.
Carbohidrati: 230 grame.
Fibre: 100 grame.
Grăsimi nesaturate: 20 grame, din care Omega-3 (365%), Omega-6 (19%).
Vitamine și minerale: Calciu (282%), Cupru (900%), Fier (645%), Magneziu (380%), Mangan (624%), Fosfor (296%), Potasiu (226%), Selenium (414%), Sodium (130% din legume + 300% din sarea neoidată), Zinc (188%), Vitamina A (8880%), Vitamina C (140%), Vitamina E (415%), Vitamina K (6900%), Vitamina B1 (222%), B2 (446%), B3 (373%) , B5 (493%), B6 (344%), Acid Folic (546%), Colină (130%); Total din doza zilnică minimă recomandată.

spanac1-logo

• Mod de preparare (Timp total de preparare 30 minute):
Se pune ceapa tăiată mărunt (julien), morcovul și ciupercile tocate mărunt într-o oală cu un pahar de apă (400 ml) și se lasă pe aragaz la fiert timp de 15 minute. După care se adaugă spanacul împreună cu orezul și sarea, și se bagă la cuptor pentru 15 minute. La final se adaugă pentrunjelul. Costurile și valorile nutriționale sunt estimative. Poftă bună!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.