• Ingrediente:
1 kilogram de linte roșie.
1 lintru de apă.
700 grame de roșii tocate (cinci-șase roșii).
300 grame de morcovi (doi morcovi mari)
700 grame de ceapă, (patru-cinci cepe).
1 ardei capia, 100 grame.
4 căței de usturoi (eu am pus 8 căței de usturoi, imi place usturoiul).
1 ardei rășu iute, chilli (sau 1 linguriță de boia iute).
1 linguriță de seminte de chimen.
1 linguriță de praf de ienibahar.
2 lingurițe de sare (eu am folosit sare roz de himalaya neoidată).
• Mod de preparere:
Se adaugă 1 cană de apa (opțional se adaugă 2 lingurițe de ulei de măsline), se pune ceapa, morcovul, ardeiul capia și chilli. Se lasă circa 20 minute. Urmează roșiie împreună cu lintea roșie și se lasă la fiert încă 15 minute, la urmă se adaugă usturoiul și se mai lasă la fiert încă 5 minute. La final se presară pătrunjel sau mărar după gust. Poftă bună!