• Ingrediente și costuri totale (aproximativ 24 lei, pentru 6 porții):
2000 ml de apă
4 cepe, 600 grame – 1,5 lei
1 morcov, 150 grame – 0,5 lei
1 păstârnac, 150 grame – 1 leu
300 grame roșii tocate mărunt.
Salată verde, 2000 grame – 20 lei (am găsit la ofertă în perioada asta, 2 lei bucata).
O legătură de pătrunjel
2 lingurițe de sare neiodată Himalaya
(Opțional se poate adăuga și orez brun integral, circa 60-80 grame).
• Valori nutriționale:
Calorii totale: 760 kcal.
Proteine: 41 grame.
Carbohidrati: 155 grame.
Fibre: 47 grame.
Grăsimi nesaturate: 5 grame, din care Omega-3 (85%), Omega-6 (6%).
Vitamine și minerale: Calciu (110%), Cupru (131%), Fier (290%), Magneziu (105%), Mangan (305%), Fosfor (155%), Potasiu (135%), Selenium (45%), Sodium (55% din legume + 300% din sarea neoidată), Zinc (60%), Vitamina A (6180%), Vitamina C (340%), Vitamina E (60%), Vitamina K (2355%), Vitamina B1 (166%), B2 (165%), B3 (78%) , B5 (107%), B6 (340%), Acid Folic (268%), Colină (71%); Total din doza zilnică minimă recomandată.
• Mod de preparare (Timp total de preparare 30 minute):
Se pune ceapa tocată mărunt, morcovul și păstârnacul dat prin răzătoare împreună cu două căni de apă (500ml) într-o oală și se lasă la fiert 10 minute. După care se adaugă restul de apă (1500 ml) împreună cu salata și se mai fierbe timp de aproximativ 20 de minute. Cu 5 minute înainte se adaugă și roșiile (sau bulionul de roșii) împreună cu sarea. Se poate servi cu ceapă verde sau uscată. Poftă bună! Costurile și valorile nutriționale sunt estimative.