Cui nu îi plac vinetele coapte? Vinetele sunt legume savuroase, cu o textură plăcută, și poate cel mai important, au multe beneficii pentru sănătatea noastră și au foarte puține calorii.
Vinetele unt bogate în proteine, fibre, vitamine, fier, potasiu, calciu, fosfor, sodiu, magneziu și pectină. Multe dintre aceste substanțe nutritive se găsesc și în coajă, așa că încearcă, atunci când este posibil, să le consumi cu tot cu coajă.
Preparare: 10 minute | Gatire: 65 minute | Servire: 6 portii
Ingrediente:
- 3 vinete taiate pe jumatate fara miez (jumatate din miez este folosit)
- 500 grame de ciuperci tocate
- 180 grame cascaval cu aroma de mozzarella de la Green Vie
- 100 grame de orez fiert
- 2 ardei rosii tocati
- 2 rosii tocate
- 2 legaturi de ceapa verde tocata
- 4 catei de usturoi tocat
- 1 lingurita de sare, un varf de lingurita de piper
- oregano proaspat tocat
- coriandru proaspat tocat
Mod de preparare:
-
Se taie vinetele pe jumatate. Cu ajutorul unei linguri se curata miezul si apoi se toaca marunt jumatate din miez.
-
Intr-o tigaie se adauga 2 linguri de ulei, ciupercile, orezul fiert, jumatate din miezul de vinata, ceapa verde tocata, ardeiul gras, usturoiul, coriandru, oregano, sarea si piperul. Se lasa la calit timp de 15 minute.
-
Pe o tava se aseaza jumatatile de vanata si se umple fiecare cu cascaval, dupa care compozitia obtinuta in tigaie si se baga tava la cuptor timp de 50 de minute. La final se presara oregano si coriandru proaspat.