• Ingrediente:
Varză de Bruxelles, 3 kilograme.
3 ardei capia, 300 grame.
5 cepe, 550 grame.
4 foi de dafin.
3 lingurițe de sare neiodată.
1 linguriță de piper alb (eu am pus 2 pentru că imi place mai picant).
1 legătură de mărar.
• Mod de preparare:
Se pune ceapa și ardeiul capia pe foc cu o cană de apă (250 ml) și se lasp pentru 15 minute să se călească. După care se adaugă roșiile tăiate cubulețe și se mai lasă aproximativ 10 minute. Se adaugă varza care este tocată mărunt. Se condimentează cu 3 lingurițe de sare, 4 foi de dafin și o linguriță sau două de piper alb și se baga la cuptor pentru aproximativ 60 minute, când se scoate de la cuptor se adaugă mărarul și se amestecă. Poftă bună!
• Costuri aproximative (total, aproximativ 10 lei):
Varza de bruxelles: un săculeț (500 grame), aproximativ 5 lei x 6 săculeți = 30 lei, eu am luat varza la reducere cu 0.80 bani din supermarket, deci am dat 4 lei și 0.80 de bani. Ardei capia: aproximativ 1 leu bucata, deci undeva la 3 lei. 5 cepe, undeva la 0.80 de bani. Sare, mărar, dafin undeva la 2 lei toate plicurile. Costurile sunt estimative.