• Ingrediente și costuri totale (aproximativ 8 lei pentru 2 porții de 400 grame):
Ciuperci, 300 grame – 2 lei
1 morcov, 150 grame – 0,5 lei
1 ceapă, 150 grame – 0,2 lei
Făină de năut, 150 grame – 3 lei (Un pachet de 500 grame este în jur de 8 lei)
1 linguriță de sare
1 linguriță de praf de usturoi
1 linguriță de mărar
• Valori nutriționale:
Calorii totale: 790 kcal.
Proteine: 43 grame.
Carbohidrati: 131 grame.
Fibre: 29 grame.
Grăsimi nesaturate: 12 grame, din care Omega-3 (13%), Omega-6 (33%).
Vitamine și minerale: Calciu (21%), Cupru (354%), Fier (188%), Magneziu (90%), Mangan (147%), Fosfor (129%), Potasiu (75%), Selenium (99%), Sodium (18% din legume + 150% din sarea neoidată), Zinc (78%), Vitamina A (867%), Vitamina C (46%), Vitamina E (21%), Vitamina K (25%), Vitamina B1 (103%), B2 (91%), B3 (120%), B5 (170%), B6 (118%), Acid Folic (192%), Colină (36%); Total din doza zilnică minimă recomandată.
• Mod de preparare (Timp total de preparare 25 minute):
Se toarnă intr-o oală 2 căni de apă (500 ml) și se adaugă ceapa, morcovul și ciupercile tăiate mărunt; se lasă la fiert timp de 15 minute după care se adaugă treptat făina de năut și se amestecă continuu timp de 10 minute. La final se adaugă sarea, usturoiul și mărarul. Este foartă gustoasă, hrănitoare și sănătoasă! Se poate utiliza orice tip de făină. Noi am optat pentru făina de năut deoarece este bogată nutrițional față de alte tipuri de făină. Se poate servi cu mănăliguță. Poftă bună!