• Ingrediente și costuri totale (aproximativ 24 lei, pentru 5 porții):
Aproximativ 400 ml apă (1 pahar)
Ciuperci pleurotus, 2000 grame – 20 lei (Ofertă 4 lei – 400g, de obicei este 8 lei)
5 cepe, 500 grame – 1 leu
4 căpățâni de usturoi – 2 lei
2 lingurițe de sare neiodată
2 lingurițe de mărar uscat (de preferat proaspăt dacă aveți)
2 lingurițe de pătrunjel uscat (de preferat proaspăt dacă aveți)
• Valori nutriționale:
Calorii totale: 850 kcal.
Proteine: 53 grame.
Carbohidrati: 169 grame.
Fibre: 53 grame.
Grăsimi nesaturate: 9 grame, din care Omega-3 (5%), Omega-6 (26%).
Vitamine și minerale: Calciu (39%), Cupru (1255%), Fier (478%), Magneziu (81%), Mangan (174%), Fosfor (290%), Potasiu (181%), Selenium (470%), Sodium (115% din legume + 300% din sarea neoidată), Zinc (182%), Vitamina A (0%), Vitamina C (157%), Vitamina E (5%), Vitamina K (5%), Vitamina B1 (159%), B2 (486%), B3 (573%) , B5 (895%), B6 (250%), Acid Folic (124%), Colină (92%); Total din doza zilnică minimă recomandată.
• Mod de preparare (Timp total de preparare 25 minute):
Se pune ceapa tăiată mărunt (julien) la fiert împreună cu un pahar de apă (400 ml) și se lasă aproximativ 10 minute la fiert pe aragaz. După care se adaugă ciupercile pleurotus și se bagă la cuptor pentru 15 minute. Cu 5 minute înainte se adaugă usturoiul tocat mărunt și sarea. La final se adaugă mărarul și pătrunjelul. Costurile și valorile nutriționale sunt estimative. Poftă bună!