Va prezint o reteta delicioasa de ciulama de ciuperci pleurotus simpla si cremoasa, usor de preparat. Simpla si rapida de preparat, aceasta ciulama de ciuperci va deveni cu usurinta un fel de mancare indragit de toata familia.
Nu cred ca este cineva caruia sa nu-i placa ciulamaua. Puteti sa o serviti alaturi de mamaliguta.
Preparare: 10 minute | Gatire: 30 minute | Servire: 4 portii
Ingrediente:
- 500g de ciuperci pleurotus tocate
- 1 morcov dat prin razatoare
- 1 ceapa tocata marunt
- 1 ardei galben gras tocat marunt
- 500 ml de apa
- 4 linguri de faina
- marar proaspat
- 1 lingurita de delikat
Comandă de acasă tot ce ai nevoie de pe cora.ro!
Mod de preparare:
-
Intr-o oala turnati 500 ml de apa. Adaugati ceapa, ardeiul, morcovul si ciupercile pleurotus impreuna cu delikatul, lasati sa fiarba timp de 20 minute.
-
Se ia o cana de apa din compozitie si se adauga 4 linguri de faina amestecand pana se obtine o crema, pe care o adaugati treptat inapoi in oala, la foc mic. Se lasa sa fiarba 10 minute, amestecand usor.
-
La final adaugati mararul tocat si amestecati.

Eu le foloseam doar pentru ciorba de burta falsa!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Nu am incercat sa prepar aceasta ciorba. Poate pe viitor 🙂 Multumesc de idee!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Problema ca vegan nu cred ca merge (trebuie smantana adevarata zic eu)
ApreciazăApreciat de 1 persoană
O sa incerc, gasesc smantana vegana cu siguranta.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Nu-i tot una! Ti-am mai spus (cred) ca jumatate din viata sunt vegan; si la inceput chiar gateam tot felul de mancari vegane. Astazi mai face doar sotia daca e vreo sarbatoare in post si avem musafiri. ..
ApreciazăApreciază