Ciorba de praz cu zeama de varza este o ciorba gustoasa si sanatoasa, cu foarte putine calorii.
Este o ciorba cu un gust delicat si o savoare aparte. Zeama de varza este o sursa buna de vitamina C care ajuta la intarirea imunitatii.
Preparare: 15 minute | Gatire: 50 minute | Servire: 6-8 portii
Ingrediente:
- 1 kg de praz tocat cubulete
- 1 litru de zeama de varza (sau bors)
- 400g rosii cuburi
- 2 morcovi tocati
- 2 ceape tocate
- 2 ardei capia tocati
- 1 pastarnac tocat
- patrunjel proaspat
- leustean proaspat
- 2 lingurite de sare
- 3 linguri de ulei
Comandă de acasă tot ce ai nevoie de pe cora.ro!
Mod de preparare:
-
Intr-o oala mare turnati 500 ml de apa. Adaugati uleiul, sarea, ceapa, ardeiul, pastarnacul, morcovul si lasati sa fiarba timp de 15 minute.
-
Se adauga 2000 ml de apa si prazul. Se lasa la fiert 20 minute.
-
Se adauga rosiile. Se lasa la fiert alte 10 minute.
-
Se adauga zeama de varza si se mai fierbe inca 5 minute.
-
La final se adauga leusteanul si patrunjelul tocat.
