• Ingrediente și costuri totale (aproximativ 38 lei, pentru 8 porții):
Aproximativ 2800 ml de apă (7 pahare – 400 ml)
Broccoli, 2000 grame – 24 lei
Cartofi, 1000 grame – 2 lei
Morcovi baby, 500 grame – 4 lei
Roșii cherry, 400 grame – 5 lei
Ceapă roșie, 200 grame – 1 leu
2 lingurițe de sare neiodată
Leuștean și pătrunjel
• Valori nutriționale:
Calorii totale: 1850 kcal.
Proteine: 80 grame.
Carbohidrati: 410 grame.
Fibre: 114 grame.
Grăsimi nesaturate: 12 grame, din care Omega-3 (185%), Omega-6 (23%).
Vitamine și minerale: Calciu (150%), Cupru (398%), Fier (465%), Magneziu (213%), Mangan (387%), Fosfor (381%), Potasiu (313%), Selenium (89%), Sodium (96% din legume + 300% din sarea neoidată), Zinc (188%), Vitamina A (4050%), Vitamina C (1890%), Vitamina E (347%), Vitamina K (2665%), Vitamina B1 (225%), B2 (281%), B3 (211%) , B5 (410%), B6 (675%), Acid Folic (641%), Colină (224%); Total din doza zilnică minimă recomandată.
• Mod de preparare (Timp total de preparare 30 minute):
Se pun morcovii baby și ceapa într-o cratiță împreună cu 2800 ml apă și se lasă la fiert timp de 10 minute. După care se adaugăbroccoli și cartofii se lasă la fiert pentru încă aproximativ 20 minute. Cu 10 minute înainte se adaugă și roșiile cherry tăiate mărunt. La final se adaugă sarea neiodată și verdeața (leuștean și pătrunjel). Poftă bună!