Tocăniță de legume

• Ingrediente și costuri totale (aproximativ 29 lei):
Ceapă, 2 kg – 2 lei
Morcov, 1.5 kg – 2.5 lei
Ciuperci, 2 kg – 14 lei
Ardei capia, 500 g – 6 lei
Cartofi 1,5 kg – 2 lei
Granule soia, 150 grame – 1 leu
Sare, 2 lingurițe (20 grame)
Dafin, 4-5 foi
Pătrunjel, o legătura
5 linguri de bulion de roșii (Opțional. Sau roșii proaspete de ce nu, undeva la 500 grame).
1 linguriță sare de mare neiodată

• Valori nutriționale:
Calorii totale:
3460 kcal.
Proteine: 135 grame.
Carbohidrati: 740 grame.
Fibre: 176 grame.
Grăsimi nesaturate: 30 grame, din care Omega-3 (80%), Omega-6 (80%).
Vitamine și minerale: Calciu (170%), Cupru (1640%), Fier (1050%), Magneziu (320%), Mangan (600%), Fosfor (650%), Potasiu (520%), Selenium (520%), Sodium (80% din legume + 150% din sarea neoidată), Zinc (360%), Vitamina A (9100%), Vitamina C (1510%), Vitamina E (210%), Vitamina K (255%), Vitamina B1, B2, B3, B5, B6 (800%), Acid Folic (320%), Colină (210%); Total din doza zilnică minimă recomandată.

• Mod de preparare:
Se adaugă morcovul tăiat bucăți mari, ceapa și ardeiul tăiate feliuțe impreună cu 1 lintru de apă și se lasă la fiert timp de 20 de minute. După care se adaugă ciupercile și se mai lasă 20 de minute ca să mai scadă compoziția. După se daugă granulele de soia, cartofii, foile de dafin, sarea, bulionul de roșii, se amestecă și se bagă la cuptor pentru aproximativ 50 de minute la foc moderat. Poftă bună! Costurile și valorile nutriționale sunt estimative.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.