Salată orientală cu avocado si caju

Salata orientala este foarte apreciata pentru ca se pregateste foarte simplu si este delicioasa. Combinatiile sunt nenumarate si nu va nu veti plictisi niciodata de acesta salata. In plus este foarte spornica si se poate face in cantitati mari, fiind ideala pentru un eveniment cu multi invitati.

• Ingrediente salata și costuri totale (aproximativ 38 lei, pentru 4-6 porții):
1500 grame de cartofi – 3 lei
350 grame de morcov (3 morcovi) 1 leu
300 grame de ardei gras (3 ardei) – 8 lei
100 grame de măsline – 2 lei
1 legătură de ceapă verde (sau 2 cepe uscate) – 2 lei
1 legătură de pătrunjel – 1 leu

• Ingrediente pentru dressing:
200 grame avocado (2 avocado) – 9 lei
100 grame de caju crud – 7 lei
3 linguriţe de zeamă de la o jumătate de lime (lămâie mică verde) – 1 leu
2 linguriţe de mustar
1 linguriţă de tumernic
1 lingura de sos de soia
1 linguriță sare

• Valori nutriționale (per total):
Calorii totale:
2058 kcal.
Proteine: 49 grame.
Carbohidrati: 294 grame.
Fibre: 65 grame.
Grăsimi: 88 grame (din care 16 grame grăsimi saturate), Omega-3 (44%) și Omega-6 (93%).
Vitamine și minerale: Calciu (65%), Cupru (604%), Fier (383%), Magneziu (198%), Mangan (262%), Fosfor (251%), Potasiu (199%), Selenium (61%), Sodium (145% din care 78% din sarea neoidată), Zinc (162%), Vitamina A (2005%), Vitamina C (672%), Vitamina E (120%), Vitamina K (273%), Vitamina B1 (140%), B2 (94), B3 (141%) , B5 (215%), B6 (386%), Acid Folic (96%), Colină (74%); Valori nutriționale (%) totale din doza zilnică minimă recomandată.

salata orientala vegana de post

• Mod de gătire/preparare (timp total 30 minute):

Se pun cartofii și morcovii la fiert timp de 20 de minute. Între timp se prepară dressing-ul la blender, se adaugă avocado, caju, tumernic, sos de soia, sare, muștar și zeama de la o jumătate de lime și se blenduiesc până se obține o pastă cremoasă. Cartofii și morcovii se lasă să se răcească dupa care se taie cubulețe impreună cu măslinele, ardeii grași și ceapa. La final se amestecă cu dressing-ul și părunjelul tocat.


Dacă ți-a plăcut rețeta: dă-i un share pe rețelele sociale, lăsa un comentariu.


Poate te interesează:


E-Mail: aenealexandru@gmail.com
Social Media:
FacebookTwitterInstagramYoutubePinterest

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.