Orez cu legume

• Ingrediente și costuri totale (aproximativ 6 lei, pentru 2 porții):
Aproximativ 800 ml de apă (2 pahare)
Orez integral, 300 grame
2 cepe, 150 grame
1 morcov, 100 grame grame
1 ardei gras roșu, 100 grame
1 linguriță de sare neiodată
1 lingură de bulion roșii (sau ardei)
O legătură de pătrunjel

• Valori nutriționale (per total):
Calorii totale:
 542 kcal.
Proteine: 15 grame.
Carbohidrati: 108 grame.
Fibre: 13 grame.
Grăsimi nesaturate: 4 grame, din care Omega-3 (5%), Omega-6 (10%).
Vitamine și minerale: Calciu (19%), Cupru (55%), Fier (38%), Magneziu (42%), Mangan (156%), Fosfor (67%), Potasiu (21%), Selenium (40%), Sodium (5% din legume + 150% din sarea neoidată), Zinc (21%), Vitamina A (677%), Vitamina C (216%), Vitamina E (25%), Vitamina K (41%), Vitamina B1 (65%), B2 (25%), B3 (60%) , B5 (31%), B6 (79%), Acid Folic (25%), Colină (11%); Total din doza zilnică minimă recomandată.

orez-logo

• Mod de preparare (timp total de preparare 25 minute):
Se pune ceapa, morcovul și ardeiul (tocate mărunt) într-un vas și se lasă la fiert împreună cu un pahar de apă pentru aproximativ 10 minute. Dupa care se adauga orezul si se mai fierb inca 15 minute. Se mai adauga inca un pahar de apa. La final se adaugă pătrunjelul și sarea neiodată. Un preparat foarte bun pentru micul dejun, prânz și/sau între mese. Poate să fie servit cu diverse legume, de preferat crude (integrale) sau cu năut fiert. Poftă bună!

Publicitate

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.