Ardei umpluți cu orez, ciuperci si soia

• Ingrediente și costuri totale (aproximativ 33 lei, pentru 6 porții):
Apă, 800 ml
Ardei gras roșu (6 bucăți), 1000 grame – 15 lei
Ciuperci, 500 grame – 5 lei
Ceapă. 500 grame – 1 leu
Roșii, 400 grame – 3 lei
Dovlecei, 400 grame – 3 lei
Morcov, 200 grame – 0,50 lei
Păstârnac, 150 grame – 1 leu
Orez brum integral, 120 grame – 1 leu
Făină de in (5 linguri), 50 grame – 2 lei
Soia (granule), 5 linguri, 50 grame – 1 leu
O legătură de pătrunjel și una de mărar – 1 leu
2 lingurițe sare de mare neiodată
1 linguriță de piper negru

• Valori nutriționale:
Calorii totale:
 1317 kcal.
Proteine: 49 grame.
Carbohidrați: 253 grame.
Fibre: 65 grame.
Grăsimi nesaturate: 27 grame, din care Omega-3 (606%), Omega-6 (43%).
Vitamine și minerale: Calciu (60%), Cupru (525%), Fier (279%), Magneziu (147%), Mangan (269%), Fosfor (221%), Potasiu (147%), Selenium (178%), Sodium (19% din legume + 300% din sarea neoidată), Zinc (106%), Vitamina A (2279%), Vitamina C (2140%), Vitamina E (151%), Vitamina K (96%), Vitamina B1 (209%), B2 (191%), B3 (233%) , B5 (309%), B6 (346%), Acid Folic (142%), Colină (69%); Total din doza zilnică minimă recomandată.

logo2

• Mod de preparare (Timp total de preparare 45 minute):
Se adaugă ceapa, morcovul, ciupercile și păstârnacul intr-un vas împreună cu 400 ml de apă și se lasă la fiert pentru aproximativ 15 minute. După care se adaugă făina de in, graunele de soia, orez, sarea, piperul și verdețurile în compoziție și se umple ardeiul gras roșu cu aceasta. Se adăuga cubulețe de dovlecei și roșii printre ardei. Vasul cu ardeii împreună cu 400 ml de apă se bagă la cuptor pentru aproximativ 30 minute. Poftă bună!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.