Mujaddara, orez cu linte și ceapă caramelizată

Reteta de mujaddara provine in mod special din bucataria libaneza, fiind popular in majoritatea tarilor arabe. Mujaddara este o reteta pe cat de simpla pe atat de savuroasa. Preparatul este la fel de bun cald, cat si rece. Orezul poate fi inlocuit cu burgul (grau maruntit).

In compozitia lintei verde se regasesc vitamine din complexul B, magneziu, zinc, potasiu si fier. In plus, lintea contine proteine in proportie de 25%.

Orezul reprezinta in mare parte carbohidrati, continand vitamina B1, B2, B6, si niacina. De asemenea orezul ajuta la reducerea excesului de acid uric.


Preparare: 10 minute | Gatire: 20 minute | Servire: 4-6 portii


Ingrediente:

Comandă de acasă tot ce ai nevoie de pe cora.ro!

s1

Mod de preparare:

  1. Intr-o oala turnati 400 ml de apa. Puneti orezul si lintea verde sa fiarba timp de 20 minute, impreuna cu condimentele. Amestecati din cand in cand.

  2. Intre timp intr-o tigaie se caleste ceapa taiata julien cu 3 linguri de ulei pana cand devine aurie.

  3. La final adaugati ceapa calita deasupra.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.