Pilaf de quinoa cu legume

Quinoa se prepara asemanator orezului, doar ca timpul de fierbere se reduce la jumatate, este gustoasa si usor de digerat. Este o planta care face parte din familia cerealelor. Este incredibil de bogata in proteine ​​si fibre si contine toti aminoacizii esentiali de care corpul are nevoie. In plus, este o optiune buna pentru persoanele care au intoleranta la gluten.

Quinoa contine grasimi bune, cu un raport optim intre Omega-6 si Omega-3. Acizii grasi din quinoa sustin imunitatea, dar si sanatatea creierului si a sistemului cardiovascular. Ea este bogata in betaina, un aminoacid care este implicat in preventia diabetului, obezitatii si bolilor cardiovasculare.


Preparare: 10 minute | Gatire: 30 minute | Servire: 4 portii


Ingrediente:

  • 250 grame de quinoa de la SanoVita
  • 250 grame de ciuperci
  • 1 ceapa tocata
  • 1 morcov ras
  • 1 radacina de patrunjel ras
  • 1 ardei rosu tocat
  • 2 linguri ulei, 1 lingurita boia dulce, 1 lingurita de sare, un varf de lingurita de piper
  • 1 legatura patrunjel tocat

2

Mod de preparare:

  1. Se spala quinoa. Se pune la fiert timp de 15 minute impreuna cu 3 pahare de apa.

  2. Se pun ceapa, morcovul, ardeiul, ciupercile impreuna cu condimentele si uleiul in tigaie si se calesc timp de 15 minute cu 1 cana mica de apa.

  3. Se adauga quinoa si se amesteca.

  4. La final se presara patrunjel.

1

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.