Drob de linte si soia

• Ingrediente și costuri totale (aproximativ 25 lei, pentru 2 tăvi):
Ciuperci, 500 grame – 6 lei
Morcov, 200 grame – 1 leu
Ardei capia, 200 grame – 3 lei
Linte roșie, 200 grame – 2,5 lei
Rădăcină pătrunjel, 200 grame – 1 leu
Țelină, 200 grame – 1 leu
Soia (granule), 60 grame – 1 leu
Făină de năut, 40 grame (4 linguri) – 1 leu
Făină de in, 40 grame (4 linguri) – 1 leu
Susan, 20 grame (4 lingurițe) – 1 leu
4 legături de usturoi verde – 2 lei
4 legături de ceapă verde – 2 lei
Două legături de mărar proaspăt – 1 leu
Două legături de pătrunjel proaspăt – 1 leu
O linguriță de piper alb
Două lingurițe sare de mare neiodată

• Valori nutriționale:
Calorii totale:
 1166 kcal.
Proteine: 62 grame.
Carbohidrați: 151 grame.
Fibre: 52 grame.
Grăsimi nesaturate: 43 grame, din care Omega-3 (602%), Omega-6 (86%).
Vitamine și minerale: Calciu (64%), Cupru (505%), Fier (292%), Magneziu (137%), Mangan (238%), Fosfor (211%), Potasiu (111%), Selenium (192%), Sodium (44% din legume + 300% din sarea neoidată), Zinc (114%), Vitamina A (1524%), Vitamina C (497%), Vitamina E (54%), Vitamina K (393%), Vitamina B1 (173%), B2 (180%), B3 (195%) , B5 (280%), B6 (251%), Acid Folic (141%), Colină (54%); Total din doza zilnică minimă recomandată.

taiat

• Mod de preparare (Timp total de preparare 65 minute):
Se pun ciupercile într-un vas și se lasă pe aragaz timp de 10 minute, dupa care se adaugă restul de legume tăiate mărunt și se mai lasă 10 minute. Compoziția obținută se așează în mod egal în două tăvi de copt (am folosit și hârtie de copt ca să nu se lipească) și se bagă la cuptor pentru aproximativ 45 minute, la foc potrivit. Cu 10 minute înainte se se unge pe deasupra cu un amestec de apă și făină de năut pentru a prinde o crustă. Simplu, natural, sănătos și lipsit de cruzime. Paște fericit! Sărbătorește viața! Poftă bună!

6 comentarii

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.