Piftie vegană

• Ingrediente și costuri (total: 24 lei):
2 litri de apă (6 căni)
300 grame ciuperci – 2 lei
150 grame mazare – 1 leu
200 grame fasole verde –  1 leu
100 grame porumb – 1 leu
300 grame cartofi (2 cartofi) – 0.50 lei
250 grame morcovi (2 morcovi) – 0.50 lei
200 grame ceapă (2 cepe) – 0.30 lei
200 grame păstârnac (1 păstârnac) – 0.60 lei
40 grame usturoi (8 căței de usturoi) – 1 leu
6 foi de dafin
30 boabe de piper (se mai pot scoate ulteriul după ce au fiert)
1 linguriță neiodată de Himalaya (10 grame)
Agar – Agar 25 grame, 15 lei.(Agar agar este un gelifiant natural, vegetal, organic, fără gust sau miros. Este obținut din alge și are o foarte mare putere de gelifiere. Este bogat în vitamine și minerale).

• Valori nutriționale:
Calorii totale:
950 kcal.
Proteine: 32 grame.
Carbohidrati: 200 grame.
Fibre: 60 grame.
Grăsimi nesaturate: 5 grame, din care Omega-3 (25%), Omega-6 (10%).
Vitamine și minerale: Calciu (71%), Cupru (320%), Fier (260%), Magneziu (90%), Mangan (190%), Fosfor (150%), Potasiu (115%), Selenium (110%), Sodium (20% din legume + 150% din sarea neoidată), Zinc (90%), Vitamina A (1600%), Vitaina C (160%), Vitamina E (50%), Vitamina K (105%), Vitamina B1, B2, B3, B5, B6 (150%), Acid Folic (110%), Colină (65%); Total din doza zilnică minimă recomandată.

• Mod de preparare:
Se pune ceapa tăiată în 4 bucăți, morcovul tăiat cubulețe, păsârnacul tăiat cubulețe la fiert împreună cu foile de dafin și cu boabele de piper și se lasă la fiert timp de 25 minute. După care se adaugă porumbul, mazărea, fasolea verde și cartofii tăiați cubulețe pentru încă 15 minute. După care se scot legumele din apă (boabele de piper se pot îndepărta dacă nu vă plac). Se așează legumele în castroane, în mod egal. Se adaugă și sarea (se poate pune 2 lingurițe, adică 20 grame dacă va place mai sărat) cu  usturoiul tăiat (dacă vă place gustul de usturoi puteți adăuga încă 3-4 căței, nu este mult) în zeama de la legume și se lasă la fiert pentru încă 5 minute. Se scoate usturoiul, după care se adaugă Agar-Agar (25 grame) în apa strecurată de usturoi și se lasă la fiert timp de 5 minute. Atenție, pentru a nu avea probleme cu agar-agar, să nu se facă cocoloașe este bină să îl dizolvați în puțină apă înainte să îl adăugați în oală. Compoziția se toarnă peste legume în mod egal. Se lasă la rece până cand este gata. Poftă bună! Costurile și valorile nutriționale sunt estimative.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.