Sărmăluțe vegetale

• Ingrediente (compoziție pentru aproximativ 70 sărmăluțe):
2 verze murate, aproximativ 2 kg.
700 ml. apă. (La fiert, se completează când este nevoie, dacă scade…)
500 gr. de linte roșie.
500 gr. de ciuperci (am folosit pleurotus).
150 gr. de soia granule.
50 gr. de orez brun integral.
50 gr. de făină de năut (se poate înlocui cu soia sau făină normală).
2 morcovi, aproximativ 250 gr.
Țelină, aproximativ 120 gr.
4 cepe, aproximativ 600 gr.
2 lingurițe de cimbru.
2 lingurițe de boia dulce.
1 linguriță de boia iute.
2 lingurițe de ienibahar.
3 linguri de bulion.
3 foi de dafin.
1 legătură de pătrunjel.
2 lingurițe de sare opțional (20 gr.), depinde cât de sărată este varza murată.
Se mai pot adăuga și alte condimente în funcție de gustul fiecăruia.

• Mod de preparare:
Se adaugă în oală 250 de ml de apă (se poate folosi ulei în loc de apă pentru călire). Se adaugă ceapa, morcovul, țelina și ciupercile după care se lasă la fiert aproximativ 15 minute. După care se adaugă lintea roșie, soia granule (care este fiartă puțin, orezul brun integral și făina de năut; Următorul pas este adăugarea condimentelor după gust… noi am adăugat cimbru, două lingurițe de boia dulce (se poate adăuga și boia iute), două lingurițe de ienibahar, trei linguri de bulion de roșii, trei foi de dafin, o legătură de pătrunjel, sare opțional (noi nu am mai adăugat deoarece varza murată este destul de sărată. Recomandăm sare neoidată daca doriți sarmalele mai sărate.) și se mai lasă pe aragaz încă 5 minute după care se lasă să se răcească compoziția și se încep înfășurarea sarmalelor. Se așează un strat de varză tocată pe fundul cratiței pentru a nu se lipi sau arde sarmalele, se așează sarmalele și se mai adaugă o foaie de varză murată deasupra pentru a nu se arde sarmalele. Se mai adaugă aproximativ 450 ml de apă și se introduce cratița la cuptor până când varza este fiartă. Se verifică din când în când să nu scadă prea mult apa şi se completează când este nevoie. Se dă focul mic şi se lasă până când sunt gata, cel puţin o oră. Practic trebuie să scoateţi o sarmaluţă pe o farfurie şi să o gustaţi, varza trebuie să fie bine fiartă. Poftă bună!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.